Ploumen op handelsmissie naar Kenia

Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en 25 bedrijven zijn deze week vier dagen in Kenia voor een handelsmissie. De reis is vooral gericht op landbouw en infrastructuur.

De handelsmissie staat in het teken van de verdere versterking van de diplomatieke en economische banden tussen Nederland en Kenia.

Het Nederlandse bedrijfsleven is al sterk aanwezig in Kenia, met als bekendste voorbeeld de bloemensector. Naast de hoofdstad Nairobi bezoekt Ploumen de havenstad Mombasa en het gebied rond Naivasha, waar veel Nederlandse bloementelers zitten.

Eerlijke handelsverdragen

Naast het versterken van de handel met Nederland zal Ploumen met de Keniaanse ministers van Buitenlandse Zaken en Landbouw spreken over de vermindering van de regionale handelsbarrières en voor eerlijke handelsverdragen met de Europese Unie.

Ook is er tijdens het bezoek aan het Afrikaanse land aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Nederland probeert met publieke en private partijen de productie van de bloementeelt in Kenia duurzamer en meer maatschappelijk verantwoord te maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer