Op handelsmissie naar Tanzania (1)

Ja, dan steek je je vinger omhoog op de redactie om mee te mogen op een handelsmissie naar Tanzania en dan is het dus zover. Zaterdag een lange reis voor de boeg, maar alles is uitstekend verlopen.

Op+handelsmissie+naar+Tanzania+%281%29
© Nieuwe Oogst

Om 10 uur vliegen vanaf Schiphol en ruim 8 uur later aankomen op Kilimanjaro-Airport. Het vliegveld ligt op 50 kilometer van de stad Arusha in het noorden van Tanzania, vlakbij de grens met Kenia en dus aan de voet van de Kilimanjaro.

De lokale aankomsttijd was ruim na 20 uur. Er is op dit moment van het jaar 2 uur tijdsverschil met Nederland. Samen met mijn 2 reisgenoten, ook deelnemers aan de handelsmissie, moest ik eerst nog een visum aanvragen op het vliegveld. Dat ging vrij vlot, maar we waren wel $ 50 lichter per persoon.

Kennismaken

Toen we naar het hotel reden was het al donker, dus zondag pas voor het eerst echt kennis gemaakt met Afrika. Althans ik dan, want mijn reisgenoten zijn meer ervaren Afrika-gangers. Met een gids hebben we direct de eerste dag de Kilimanjaro voor een heel klein deel verkend. Op 1800 meter hoogte hebben we een route gelopen.

De berg is bijna 6000 meter hoog en om de top te bereiken is vanaf 1800 meter minimaal 6 dagen nodig, 4 om te klimmen en 2 dagen om weer af te dalen. De handelsmissie begint vandaag met een bezoek aan een aantal tuinbouwbedrijven in de regio rond Arusha. De organisatie van de missie gebeurt in opdracht van agentschap EVD van het ministerie van EL&I.

Naast deze gelukkige journalist, zijn het vooral Nederlandse tuinbouwondernemers die willen bekijken wat de mogelijkheden zijn in een land als Tanzania. Naast het bekijken van bedrijven staat onder meer een bezoek aan de Tanzaniaanse Horti Fair op het programma. Dit evenement wordt komende week voor het eerst georganiseerd door TAHA, de Tanzanian Horticulture Association.

Haijo Dodde, gewasredacteur Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer