Restricties door bufferzone Noord-Holland

Provincie Noord-Holland wil in de gewijzigde Provinciale Ruimtelijke Verordening Structuurvisie (PRVS) Nationale Landschappen onder het regime van bufferzonebeleid brengen.

Dat geeft restricties voor een verdere ontwikkeling van glastuinbouw- en intensieve veehouderijen. De bufferzone overlapt grotendeels met de begrenzing van het gebied voor gecombineerde landbouw. Globaal ligt dit ten zuiden van de lijn Alkmaar-Hoorn.

LTO Noord Noord-Holland is hierop tegen en wil dat ook intensieve veehouderijen en glastuinbouwbedrijven zich hier kunnen ontwikkelen. Dat moet volgens de bestaande regelgeving voor het gecombineerde landbouwgebied.

Onrust

'Deze voorgenomen beleidswijziging geeft onrust onder onze leden in dat gebied. Daarom willen we dat de provincie de ontwikkelmogelijkheden in de nieuwe Verordening duidelijker vastlegt dan nu in de concepttekst blijkt', stelt secretaris Ard Mooij van LTO Noord.

LTO kaart verder aan dat glastuinbouwbedrijven buiten concentratiegebieden mogen groeien tot 2 hectare. Uit de nieuwe Verordening blijkt dit niet duidelijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer