A-ware koopt praktijkschool Oentsjerk

A-ware Food Group koopt de legendarische landbouwpraktijkschool in Oentsjerk. Een woordvoerder van het concern heeft dat vanmiddag bevestigd.

A%2Dware+koopt+praktijkschool+Oentsjerk
© NVT

Over de plannen wil het zuivelconcern nog geen verdere inhoudelijke mededelingen doen. Naar verluidt wil directeur Jan Anker de praktijkschool onder andere gebruiken om personeel voor de nieuwe zuivelfabriek in Heerenveen te scholen. Een van de onderdelen van de praktijkschool in Oentsjerk is een kleine kaasmakerij.

Particulier melkveebedrijf

Melkveehouder Willem Dijkstra uit Ee kocht het veehouderijbedrijf medio vorig jaar van onderwijsinstelling de Aeres-groep uit Ede. Dijkstra gebruikt het bedrijf particulier en verhuurt het opleidingsdeel sinds 1 september aan het nieuwe Dairy Training Centre in Leeuwarden, dat wel wilde samenwerken op gebied van groen onderwijs..

De afspraak was om in twee jaar tijd alle activiteiten van de praktijkschool in Oentsjerk over te hevelen naar Nij Bosma Zathe in Leeuwarden, hoofdvestiging van het Dairy Training Centre. Op dat moment liep het contract met Dijkstra namelijk af.

Nu het bedrijf eigendom wordt van A-ware, kan dat proces mogelijk worden versneld. Dijkstra was vanmiddag onbereikbaar voor commentaar.

Op overnamepad

A-ware roert zich behoorlijk in Noord-Nederland. Vorige week werd het failliete Katshaar in Coevorden overgenomen. Eerder dit jaar kocht Anker een groot akkerbouwbedrijf in het Friese Ferwerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer