A-ware: omzet groeit naar 1,1 miljard euro

De omzet van A-ware Food Group is vorig jaar met 9 procent gestegen naar 1,1 miljard euro. Het resultaat voor belastingen groeide met 3 procent naar 21,1 miljoen euro, meldt de zuivelaar.

A%2Dware%3A+omzet+groeit+naar+1%2C1+miljard+euro
© Nieuwe Oogst

A-ware Food Group laat een omzetgroei zien van 1.008 miljoen euro in 2011 naar 1.100 miljoen euro in 2012. De ebitda, het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen, steeg met 9,5 miljoen euro naar 50,7 miljoen euro.

De financiële ratio's als de rentabiliteit van het vermogen en de solvabiliteit zijn verder verbeterd, geeft A-ware Group aan. 'Wij zijn verheugd met deze cijfers', stelt bestuursvoorzitter Jan Anker.

Kaasfabriek

Het afgelopen jaar was volgens Anker in alle facetten bijzonder. 'Met de aangekondigde bouw van de kaasfabriek in Heerenveen is opnieuw een belangrijke stap gezet voor de toekomst van ons familiebedrijf.'

De bouw ervan en de werving van melkveehouders liggen op schema. 'In verband met de veranderlijke omstandigheden op de kaasmarkt worden geen verwachtingen voor 2013 uitgesproken', verklaart de bestuursvoorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer