Foute uitzendondernemers harder aangepakt

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trekt het net rond malafide uitzendondernemers strakker aan. Hij pakt niet alleen het malafide bureau aan, maar ook de leidinggevende daarachter.

Door ook de ondernemer achter het bureau aan te pakken, wil Asscher voorkomen dat boetes worden ontlopen door een uitzendbureau failliet te laten gaan. Dat heeft de bewindsman deze week in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

De afgelopen anderhalf jaar hebben Inspectie SZW, Belastingdienst en Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) gezamenlijk voor meer dan 90 miljoen euro aan boetes en naheffingen opgelegd aan malafide uitzendbureaus.

Faillissement

Andere maatregelen die Asscher heeft aangekondigd, zijn dat bij herhaalde overtreding sneller faillissement wordt aangevraagd voor een uitzendbureau.

Een aantal gevallen wordt bij het Functioneel Parket aangeleverd, zodat deze mensen ook strafrechtelijk kunnen worden vervolgd. Verder stelt de Belastingdienst een boekenonderzoek in bij een verdachte doorstart.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer