LTO Utrecht: afstand door provinciefusie

LTO Noord Utrecht is fel tegen de samenvoeging van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. De organisatie vreest dat hiermee de afstand van provinciaal bestuur tot het landelijk gebied te groot wordt.

LTO+Utrecht%3A+afstand+door+provinciefusie
© Nieuwe Oogst

De superprovincie leidt tot een toename van de bestuurlijke drukte en gaat daarmee ten koste van een slagvaardige beleidsuitvoering. De opschaling van het middenbestuur gaat ten koste van de ontwikkeling van een vitaal landelijk gebied, verwacht LTO Utrecht.

Juist binnen het thema vitaal landelijk gebied liggen er veel belangrijke opgaven voor de provincie. LTO Utrecht ziet de provincie als de bestuurslaag die in staat is om de juiste balans te organiseren tussen distantie en betrokkenheid in gebiedsontwikkeling.

Natuurbeleid

De recente decentralisatie van het gehele natuurbeleid en de in ontwikkeling zijnde Omgevingswet versterken dat, stelt de organisatie.

Opschaling van het middenbestuur helpt niet om tot betere oplossingen voor opgaven als ontwikkeling van de landbouw, behoud en versterking van natuurwaarden en verbetering van de waterkwaliteit te komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer