Dierenbescherming laakt miljoenennota

De Dierenbescherming wordt niet warm van de miljoenennota, ondanks dat daarin meer aandacht is voor natuur en dierenwelzijn. 'Dat klinkt heel hoopgevend, maar er blijkt weinig nieuws onder de zon.'

De definitieve kabinetsplannen moeten nog verschijnen in Beleidsnota Dierenwelzijn. Toch blijkt volgens de Dierenbescherming nu al uit de begroting dat er geen extra geld wordt uitgetrokken om die plannen te realiseren.

'Gelukkig wordt er wel geld vrijgemaakt voor verbetering van dierenwelzijn', verklaart de organisatie.

Fokkerij

Zo is er aandacht voor vermindering van mishandeling en verwaarlozing van dieren, vermindering van ingrepen bij dieren en stimuleren van een maatschappelijk geaccepteerde fokkerij.

Dat geldt ook voor betere omstandigheden tijdens veetransporten en het doden van dieren, tegengaan van impulsaankopen, verbeteren van de brandveiligheid van veestallen en verhogen van kennis en kunde van (toekomstige) diereigenaren.

Positieflijst

Verder is de Dierenbescherming te spreken over de Positieflijst voor zoogdieren die volgend jaar in werking treedt. De overheid legt daarmee het houden van bepaalde exotische zoogdieren aan banden. Positieflijsten voor vogels en reptielen worden voorbereid.

'Ondanks deze positieve punten in de begroting zijn er nog heel wat zaken die we onder de aandacht moeten brengen tijdens de parlementaire behandeling van de begroting', verzekert de Dierenbescherming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer