Zuid%2DHolland+steunt+Natuurpact
© Provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland steunt Natuurpact

Met de presentatie van het Natuurpact door staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) is een belangrijke stap gezet in de decentralisatie van natuurtaken naar de provincie. Dat zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Han Weber in een reactie.

'Het is goed om te zien dat de lijn die wij anderhalf jaar geleden als Zuid-Holland zijn ingeslagen met de Beleidsvisies Groen, nu breed wordt gedragen door het rijk, andere provincies en de belangrijkste uitvoeringspartners', stelt Weber.

Hij doelt daarbij op de toenemende mate waarin burgers en bedrijfsleven wordt gevraagd en ook bereid zijn om de eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het doelt daarbij op natuurontwikkeling, klimaatverandering en het combineren van natuur met andere maatschappelijke belangen.

Draagvlak

Daarbij wordt expliciet de samenwerking gezocht met andere sectoren, zoals economie, water, cultuur en klimaat, geeft Weber aan.

'Dus niet alleen kijken naar voldoende natuurwaarde. Ook behoud van het erfgoed en levensvatbare agrarische bedrijven zijn belangrijk voor de kwaliteit van een gebied.'

Partners nodig

'We hebben het netwerk van partners nodig om de natuur in Zuid-Holland robuuster te maken. Daarom ben ik blij dat zij zich in gezamenlijkheid, als Manifestpartijen, hebben gecommitteerd aan het Natuurakkoord', meldt de gedeputeerde in zijn verklaring.

'Het gaat hierbij om natuur-, recreatie en milieuorganisaties, landbouworganisaties, burgers en bedrijfsleven.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer