Nederland besteedt record aan eieren

Nederlandse huishoudens hebben in de eerste helft van dit jaar een recordbedrag van 109 miljoen euro aan eieren uitgegeven. De consumptie steeg in totaal met 6 procent.

Nederland+besteedt+record+aan+eieren
© vandaag.be

Vooral de consumptie vrije uitloop eieren zit in de lift. De consumptie van dit type eieren steeg met 56,7 procent, biologische eieren pluste 12,5 procent en scharreleieren 5,1 procent.

De marges voor pluimveehouders staan overigens nog wel onder druk door hoge voerprijzen en lage opbrengstprijzen door een te groot aanbod.

Gezond

Eieren worden gezond gevonden en staan nu op de derde plek van gezonde producten. Steeds meer consumenten vinden dat je vaker een eitje kan eten, blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK dat in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt.

Hogere prijs

De besteding aan eieren steeg doordat huishoudens meer eieren kochten en daar gemiddeld ook een hogere prijs voor betaalden. In de eerste helft van dit jaar werd 13,5 procent méér geld aan eieren besteed dan in dezelfde periode in 2011.

Er is ook naar de verschillende productgroepen gekeken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer