Lasten Rijn en IJssel flink omhoog

Waterschap Rijn en IJssel verhoogt waarschijnlijk de waterschapslasten voor ongebouwd in 2014 met ruim 20 procent. Dat blijkt uit de perspectievennota, die het algemeen bestuur volgende week dinsdag behandelt.

Voor een agrarisch bedrijf met 40 hectare betekent dit een stijging van ruim 2.089 euro naar ruim 2.560 euro. Dat komt neer op 11,80 euro per hectare, een stijging met ruim 22 procent.

Dat blijkt uit een overzicht van waterschap Rijn en IJssel. De tarieven per gezin stijgen mogelijk met 15 tot 20 euro. Rijn en IJssel wijt de stijging aan een daling van het aantal belastingbetalers, lagere WOZ-waarden en uitputting van de reserves.

Volgens het schap spelen de aanhoudende crisis en vooral de gevolgen daarvan een belangrijke rol bij de voorgestelde belastingverhoging.

Bezuinigingen

LTO Noord protesteerde eind vorig jaar tegen de verhoging van de waterschapslasten voor 2013. LTO vroeg om eerst intern bezuinigingen door te voeren, alvorens te kiezen voor een tariefsverhoging.

De landbouworganisatie vindt dat het waterschap dicht bij haar kerntaken moet blijven en ervoor moet zorgen dat de watergangen schoon zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer