WNF: energieakkoord geeft groene impuls

Het Energieakkoord geeft Nederland een groene impuls, stelt het Wereld Natuur Fonds (WNF). Door de maatregelen vergroent de Nederlandse energievoorziening aanzienlijk sneller dan de afgelopen jaren.

Door onder meer grootschalige inzet van wind- en zonne-energie wordt het aandeel duurzame elektriciteit in Nederland opgetrokken naar 14 procent in 2020. Drie jaar later is dat 16 procent. Ook is afgesproken dat jaarlijks 1,5 procent energie wordt bespaard.

'We maken eindelijk vaart met de verduurzaming van onze energiehuishouding en dat ondanks een aanhoudende economische recessie', verklaart WNF-directeur Johan van de Gronden.

Compromis

'Het moeizaam bereikte akkoord is natuurlijk een compromis. Het moet aan geloofwaardigheid winnen door resultaat te boeken. We moeten dus zo snel mogelijk aan de slag', stelt Van de Gronden.

Op dit moment bedraagt het aandeel duurzame energie nog slechts 3 procent. Onderhandelaars van natuur- en milieuorganisaties, werkgevers, vakbonden en overheid sloten in juli al een akkoord op hoofdlijnen in de Sociaal Economische Raad.

Finale afstemming

Nu de concrete uitwerking er ligt, bespreken de betrokken organisaties het resultaat intern voor finale instemming. WNF neemt daar nu al een voorschot op door het Energieakkoord aan te prijzen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer