Rijnland hoogt land op met bagger (video)

Hoogheemraadschap van Rijnland heeft schone bagger uit de vaarwegen van het Brassemermeer gebruikt om landbouwpercelen op te hogen. Het gaat om zo'n 100.000 kuub.

Rijnland heeft de vaarwegen naar het Braassemermeer gebaggerd vanwege de waterkwaliteit, waterbeheersing en vaarwegfunctie. De wateren zijn met deze ingreep weer op de vereiste diepte gebracht.

De totale omvang was circa. 200.000 kubieke meter bagger, het werk duurde twee jaar. De grote hoeveelheid bagger die hierbij is vrijgekomen, is volledig hergebruikt voor het ophogen van land en de aanleg van natuurvriendelijke oevers.

Vervuild

De licht vervuilde bagger is gebruikt bij de herinrichting van de Vlietland. Dat is een voormalige diepe zandwinput. Vanwege de grote diepte heeft deze nauwelijks natuurwaarde. Met de bagger zijn de oevers verondiept, waardoor er weer natuurwaarde kan ontwikkelen.

'Op de ene plek ligt de bagger in de weg; op een andere plek is het nuttig te gebruiken materiaal. Slim combineren van het ene met het andere werk leidt tot lagere kosten en duurzaam hergebruik van materiaal', licht Rijnland toe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer