'Deutsche Bank verzaakt zorgplicht'

Nederlandse klanten van Deutsche Bank die een brief hebben gekregen waarin de bank het opzeggen van hun kredieten aankondigt, kunnen hier het beste bij de rechter bezwaar tegen maken.

De bank verzaakt zijn zorgplicht, zegt Harm Wiegersma, oprichter van Stichting Meldpunt Klachten Deutsche Bank.

Het betreft voornamelijk boeren, vissers en andere mkb'ers, die voorheen bankierden bij ABN Amro. Onder druk van Brussel moest die bank deze klanten in 2009 afstaan aan de Deutsche Bank. Van 18.000 van hen wil de bank nu af omdat die klanten meer geld zouden kosten dan ze opleveren.

Extra kosten

Voor velen dreigt een financiële strop, stelt Wiegersma. 'Ze lopen tegen extra kosten aan doordat ze verplicht naar een andere bank moeten overstappen. En sommigen kunnen niet bij een andere bank terecht omdat geen enkele bank hen wil nemen.'

Volgens Wiegersma hebben veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) het momenteel al zwaar genoeg en wanneer zij op hun rekening courant bij Deutsche Bank een ton in het rood staan, zijn ze niet aantrekkelijk voor andere banken.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën stelde in april dat Deutsche Bank de problemen met de Nederlandse klanten in juni opgelost moest hebben, maar daarvan lijkt nog geen sprake. 'De politiek moet meer zijn tanden laten zien', vindt Wiegersma.

Eén pakket

Deutsche Bank zou de betrokken klanten beter als één pakket kunnen overhevelen naar een andere bank, zodat de bedrijfsactiviteiten van deze ondernemers niet in gevaar komen, vindt de belangenbehartiger.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer