Maat%3A+Waakhond+bestaat+al
©

Maat: Waakhond bestaat al

‘Volstrekt overbodig. Zo’n waakhond is er al.’ Zo reageert LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat op de plannen voor een speciale stichting die controleert of Deutsche Bank haar toezeggingen nakomt.

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) overweegt een stichting in het leven te roepen die kan fungeren als belangenbehartiger voor ondernemers die niet meer welkom zijn bij Deutsche Bank. Die stichting zou tevens als ‘waakhond’ kunnen optreden voor gevallen waarin Deutsche Bank haar toezeggingen niet waarmaakt.

Direct aangeslagen

Maat wijst erop dat LTO al vanaf de eerste klachten over de bank optreedt als waakhond. ‘We zijn direct aangeslagen. Veel gedupeerde boeren en tuinders meldden zich via de infolijnen. In gesprekken met Deutsche Bank zijn we voor hen in bres gesprongen. Dat leverde uiteindelijk toezeggingen op waarover ook de NMV zich tevreden toonde.’

Een nieuwe stichting zorgt wel voor extra kosten maar niet voor betere resultaten, verwacht de LTO-voorzitter. ‘Wij hebben er geen enkele behoefte aan om de belangen van onze leden elders onder te brengen. LTO blijft alert en zal niet rusten voordat voor elk van hen een bevredigende oplossing is gevonden.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer