Huisvestingsnorm arbeidsmigranten start

Ondernemers die arbeidsmigranten huisvesten, kunnen vanaf 15 augustus hun accommodaties laten certificeren door Stichting Normering Flexwonen (SNF).

Dit is een initiatief van de sociale partners in de uitzendbranche, de land- en tuinbouw en vleesverwerkende industrie. Zij hebben gezamenlijk een keurmerk opgericht voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Met dit keurmerk willen de initiatiefnemers, waaronder LTO, de kwaliteit van huisvesting voor werknemers uit het buitenland bevorderen. Doel is om gemeenten, werkgevers, werknemers, buurtbewoners en andere partijen de zekerheid te geven dat de huisvesting op orde is.

Controle

Huisvestingslocaties van de keurmerkhouders worden jaarlijks door de SNF gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, een minimumaantal sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid.

Voldoet de huisvesting niet en worden zaken niet snel hersteld, dan wordt de aanbieder van huisvesting uit het register van de Stichting Normering Flexwonen geschreven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer