Innovatiecoöperatie voor radijsteelt

Radijstelers kunnen zich aansluiten bij een nieuwe gewascoöperatie, opgericht met als doel innovatie te bevorderen in de radijsteelt.

In de gewascoöperatie wordt door middel van een contributie aan de leden een fonds opgebouwd om onderzoek of promotie te financieren. De landelijke commissie Radijs van LTO Groeiservice vormt het bestuur van de gewascoöperatie.

Elke deelnemende teler draagt een bepaald bedrag per teeltronde per hectare bij, zodat de lasten evenredig worden verdeeld op basis van intensieve en niet- of minder intensieve teelt. Via de topsectoren kan mogelijk extra geld worden opgehaald bij een project. D

Productschap

Samen nieuwe kennis ontwikkelen gebeurt al heel lang in de glastuinbouw. Het daarvoor noodzakelijke onderzoek werd betaald uit de collectief opgebrachte fondsen van het Productschap Tuinbouw, waaraan ieder glastuinbouwbedrijf meebetaalde.

Nu het Productschap afbouwt, verdwijnen deze fondsen en bepaalt iedere teler zelf of hij wel of niet met collega’s investeert in nieuwe kennis door middel van de gewascoöperatie. Hierbij is vrijwillige participatie het uitgangspunt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer