Westland controleert lozinggedrag tuinders

Gemeente Westland heeft aangekondigd het lozingsgedrag van alle gebruikers van drukriolering te controleren. Het gaat in totaal om 2.500 pompputten.

Het lozinggedrag wordt per polder onderzocht. Wanneer de gemeente onjuist gebruik in een pompput constateert, krijgt de gebruiker een brief waarin hij wordt gewezen op zijn verantwoordelijkheden.

Veel glastuinders in het buitengebied zijn de afgelopen jaren ook aangesloten op het rioolstelsel, dat flink is uitgebreid. De investering is echter alleen rendabel als het riool goed wordt gebruikt en dat blijkt in de praktijk niet eenvoudig.

Rioolbuffersilo

Bij tuinders wordt daarom gecontroleerd of er een rioolbuffersilo aanwezig is met telemetrie. Het systeem werkt alleen als alle gebruikers hun afvalwater op de juiste manier lozen.

Om de afvoercapaciteit van de bestaande en de nieuwe riolering optimaal te benutten, is namelijk de (druk)riolering voorzien van een centraal besturingssysteem. Door een computergestuurd programma communiceren de pompputten en aangesloten buffers met elkaar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer