Veni-beurs voor acht jonge onderzoekers

Aan acht jonge wetenschappers van Wageningen UR is dit jaar een Veni-beurs toegekend. Veni is een financieringsinstrument voor pas gepromoveerde onderzoekers.

Met deze beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kunnen recent gepromoveerden drie jaar lang vernieuwend onderzoek doen om hun ideeën verder te ontwikkelen.

De acht onderzoekers die Veni-financiering krijgen zijn Christina Ankjærgaard, Marian Bemer, Klaas Bouwmeester, Colette Broekgaarden, Mireille van Damme, Kathleen Neumann, Eveline Verhulst en Niels Verhulst.

Land- en tuinbouw

De onderwerpen van onderzoek kunnen van belang zijn voor de land- en tuinbouw. Marian Bemer zal onderzoeken hoe, waar en waarom eiwitten in de organen van bloemen samenwerken bij de bloemvorming.

Klaas Bouwmeester werkt aan het weerbaarder maken van paprika- en tomatenplanten tegen diverse plantenziekten. Mireille van Damme wil planten weerbaarder maken tegen schimmelinfecties door aanpassingen aan populaties kleine RNA's in planten.

Insecten

Colette Broekgaarden gaat na hoe plantenetende insecten de verdedigingsmechanismen van planten in hun eigen voordeel weten te manipuleren.

Eveline Verhulst wil met een bacterie die het geslacht van nakomelingen van de sluipwesp beïnvloedt de voortplanting manipuleren van zowel nuttige als schadelijke insecten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer