Natuur en Milieufederaties achter akkoord

Het Energieakkoord leidt tot een stabieler investeringsklimaat voor bedrijven. Het vormt daarmee volgens Natuur en Milieufederaties een belangrijke grondslag om de energiedoelen te halen.

De belangenbehartigers zien veel kansen om het akkoord, dat 10 juli werd gesloten, op regionaal niveau uitwerking te geven en staan klaar om dit op te pakken.

Samen met Greenpeace, Natuur & Milieu, Milieudefensie en het Wereld Natuur Fonds vertegenwoordigden zij de Nederlandse milieubeweging in de SER-onderhandelingen.

Regionale kansen

'Duurzame energie en energiebesparing zijn thema’s waar wij stevig op inzetten', geeft directeur Siegbert van der Velde van Natuur en Milieufederatie Groningen aan.

'Met onze provinciale servicepunten HIER Opgewekt ondersteunen we decentrale energieopwekking en werken we aan draagvlak voor duurzame energie.'

Draagvlak

Juist dit draagvlak is volgens Van der Velde nodig om regionale vraagstukken als de ruimtelijke inpassing van duurzame energiebronnen op te lossen.

'We hebben er hard voor gevochten om deze punten terug te laten komen in het akkoord en gaan graag snel aan de slag om de maatregelen uit te voeren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer