China moet meer tarwe aankopen

Vanwege een tegenvallende oogst en een stijgend intern gebruik moet China komend jaar vermoedelijk 4 tot 5 miljoen kilo tarwe aankopen in het buitenland.

De afgelopen weken heeft China al voor 1,2 miljoen ton tarwe aangekocht in Frankrijk en de Verenigde Staten. De oogstprognose voor tarwe in China komt uit op 118 miljoen ton. Vorig jaar werd ruim 2,5 miljoen ton meer geproduceerd.

Op de internationale graanbeurzen stegen de tarwenoteringen in de Verenigde Staten, Argentinië en Australië. In het Zwarte Zeegebied daalde de prijzen voor zowel voer- als maaltarwe, blijkt uit het weekbericht granen van Productschap Akkerbouw.

Oekraïne

Analisten verwachten voor Oekraïne een tarweoogst tussen 50 en 55 miljoen ton. Aan het begin van deze week was al 10,5 miljoen ton geoogst van 4 miljoen hectare. Vorig jaar bedroeg de totale tarweoogst in Oekraïne 45,6 miljoen ton.

De oorspronkelijke oogstprognose voor Rusland van 54 miljoen ton wordt vanwege de droogte naar beneden bijgesteld tot 52,4 miljoen ton. Dat is altijd nog zo'n 15 miljoen ton meer dan vorig jaar.

Strategische voorraden

De verwachting is dat de Russische overheid een deel van de tarweoogst gebruikt voor het aanvullen van de strategische voorraden. Vorig jaar is daaruit 3,7 miljoen ton verkocht om te voorzien in de eigen behoefte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer