Plan+voor+fabriek+babymelkpoeder+Assen
© Vilt.be

Plan voor fabriek babymelkpoeder Assen

Gemeente Assen, een Nederlandse ondernemer en Chinese investeerders hebben een intentieverklaring ondertekend die moet leiden tot de vestiging van een babymelkpoederfabriek in Assen.

Dat gebeurde vorige week tijdens een bezoek van een Asser delegatie onder leiding van wethouder Henk Matthijsse aan China.

De Chinezen willen zowel investeren als bouwen in Nederland. Het gaat om een investering van 20 tot 30 miljoen euro. Wat volgens Matthijsse nieuw is, is dat de investeerders een fabriek bouwen in Nederland om de producten in China af te zetten.

Distributie

De Nederlandse ondernemer, wiens naam de wethouder niet bekend wil maken, neemt de aanvoer van de grondstoffen en de productie voor zijn rekening. Een Chinees bedrijf zorgt vervolgens voor de distributie in China.

De bouw van de fabriek, met een oppervlakte van 2 tot 4 hectare, moet in januari 2014 van start gaan. De opening is een jaar later gepland.

Werkgelegenheid

In eerste instantie biedt de onderneming werk aan zestig tot zeventig mensen. Op termijn wordt een verdere groei van werkgelegenheid verwacht tot tweehonderd arbeidsplaatsen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer