Impuls+voor+Canadese+gerst
© Willem Dijkema

Impuls voor Canadese gerst

Het Canadese ministerie van Landbouw gaat 5,9 miljoen euro investeren in kennis en innovatie van de teelt en afzet van gerst. Akkerbouwers in deze oostelijke Canadese provincie zullen volgens minister Gerry Ritz profiteren.

De Canadese regering investeert 8 miljoen dollar via de Gerst Associatie Alberta in een nieuw collectief bestaande uit experts uit de industrie en wetenschappers. Doel is om de, vooral buitenlandse vraag naar Canadese gerst te verhogen.

'Onze regering blijft gefocust op de economie. Onze gerstindustrie speelt een belangrijke rol in de werkgelegenheid en economische groei', zei Minister Ritz dinsdag in Lacombe.

'Deze investering zorgt dat bedrijven en deskundigen samen werken om nieuwe ideeën uit het lab in de praktijk toe te passen', geeft hij aan.

Investering

Deze investering zal volgens Ritz bijdragen aan het ontwikkelen van rendabele en milieuvriendelijke productie van gerst. 'Waarbij akkerbouwers onder meer de meest efficiënte methodes voor gewasbescherming kunnen toepassen en hun kostprijs verlagen.'

De export van Canadese gerst was vorig jaar goed voor meer dan 347 miljoen euro. Canadese akkerbouwers realiseerden met gerst een omzet van 538 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer