'Geen duurzame oplossing ganzenoverlast'

De Tweede Kamer ziet geen heil in het extra ondersteunen van duurzame oplossingen die ganzenoverlast voorkomen. De Dierenbescherming is teleurgesteld in de opstelling van de volksvertegenwoordigers en regering.

Moties van SP, PvdD en PVV, waarin zij verzoeken om inrichtings- en wetgevingsmaatregelen te nemen zodat gebieden minder aantrekkelijk zijn voor ganzen, werden niet aangenomen.

Bij deze maatregelen moet men denken aan zaken als het niet verbouwen van gewassen waar ganzen graag van eten rondom Schiphol en geen natte natuur rondom de luchthaven.

Maar ook aan het gedeeltelijk vergoeden van middelen waarmee boeren ganzen op diervriendelijkere wijze kunnen verjagen en stoppen met de jacht op vossen.

Diervriendelijkere alternatieven

Alleen in het kader van vliegveiligheid lijkt er volgens de Dierenbescherming steun te zijn voor diervriendelijkere alternatieven. Zo is er wel een motie aangenomen waarin de overheid wordt verzocht de inzet van radarsystemen te onderzoeken.

Die apparatuur detecteert vogelbewegingen en de informatie daarvan wordt gebruikt bij het aanpassen van vliegroutes en vliegtijden.

De toegevoegde waarde van deze motie is overigens beperkt, stelt de Dierenbescherming. Dergelijk onderzoek vindt nu al plaatst, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nederlandse Regiegroep Vogelaanvaringen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer