Bloemendag voor de juf

Schooljuffen en -meesters verdienen een pluim. Dat vindt Agnes van den Berg. Zij heeft een nieuwe bloemendag in het leven geroepen met de naam ‘Een 10 voor de juf’.

Bloemendag+voor+de+juf
© FloraHolland

Het idee is dat kinderen op 10 oktober een bloemetje of een plant meenemen voor hun juf of meester. Van den Berg - eigenaar van organisatiebureau Magnifiq in Naaldwijk - wil met het initiatief meerdere doelen dienen.

Het bloemetje is enerzijds een blijk van waardering voor het werk dat het onderwijzend personeel doet. Daarnaast leren kinderen dat ze hun waardering voor iemand kunnen tonen door een bloem of plant te geven.

Behoefte

Voor de sierteeltsector kan de bloemendag in het najaar een aardige aanvulling betekenen, denkt de Westlandse. ‘Er is altijd merkbaar meer handel rondom bloemenfeestdagen.'

In die zin heeft de sierteeltsector behoefte aan deze dag, vindt ze. 'En de datum, 10-10 , is makkelijk te onthouden.’

FloraHolland en Bloemenbureau Holland

Inmiddels hebben een aantal partijen uit de sierteeltsector zich achter het initiatief geschaard waaronder FloraHolland en Bloemenbureau Holland.

Van den Berg hoopt dat nog meer telersverenigingen en afzetorganisaties zich aansluiten.

Feestdag

Tegen betaling vanaf 1.000 euro mogen zij logo’s en posters gebruiken om de aandacht op de feestdag te vestigen en ouders van schoolgaande kinderen in beweging te krijgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer