OM onderzoekt incident mestsilo Makkinga

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de gebeurtenissen rondom een mestsilo in Makkinga. Dat liet een woordvoerder gisteren weten.

Drie mensen kwamen in juni in de silo om het leven. In het onderzoek wordt het bedrijf dat de mestsilo aan het schoonmaken was als verdachte aangemerkt.

Het OM gaf al steun aan eerder onderzoek om de oorzaak van het incident te achterhalen. Het was toen nog geen strafrechtelijk onderzoek. Het OM wil niet zeggen waarom het nu zelf een onderzoek is begonnen.

Buiten levensgevaar

Twee medewerkers van het schoonmaakbedrijf kwamen om het leven door het ongeval. De 26-jarige zoon van de eigenaar overleed ook in de mestsilo. Een man uit Veenhuizen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar.

In de mestsilo lag een klein laagje mest. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Toen de mannen onwel waren geworden, probeerde de eigenaar met zijn trekker een gat te maken in de silo om de slachtoffers uit hun benarde positie te krijgen. Dat lukte hem niet.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer