Subdidie voor aanpak ammoniak

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) stelt 4,4 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers met vernieuwende plannen om uitstoot van ammoniak tegen te gaan. De subsidieregeling gaat komende maandag, 1 juli, open.

De maatregel is bedoeld om de hoeveelheid stikstof vanuit de veehouderij in Natura-2000 gebieden af te laten nemen. Vermindering van neerslag van stikstof moet een verdere achteruitgang van de biodiversiteit in deze gebieden voorkomen.

Twee programma’s

Voor deze SBIR-subsidie (Small business Innovation Research) komen twee soorten plannen in aanmerking: innovatieve voer- en managementmaatregelen en het terugdringen van ammoniakuitstoot bij mest uitrijden. Voor elk is een bedrag van 2,2 miljoen euro beschikbaar.

Naar haalbaarheidsonderzoek naar voer- en managementmaatregelen gaat maximaal 360.000 euro. Per projectvoorstel is het maximum 40.000 euro. Voor het verder ontwikkelen en uittesten van een vernieuwend plan is het maximale subsidiebedrag per project 300.000 euro.

Voor haalbaarheidsonderzoek naar nieuwe methoden voor het uitrijden van mest is maximaal 450.000 euro beschikbaar. Per projectvoorstel is het maximum 45.000 euro. Het verder ontwikkelen en uittesten van een plan krijgt maximaal 450.000 euro per project.

Informatiebijeenkomst

Ondernemers kunnen van tot en met 25 september voorstellen indienen bij Agentschap NL. Woensdag 3 juli is er vanaf 16.00 uur een informatiebijeenkomst in Utrecht. Ondernemers kunnen zich hiervoor aanmelden via sbirinfo@agentschapnl.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer