Polen overhandigen brandbrief aan Vion

Een delegatie van Poolse werknemers, werkzaam in de vleesindustrie, overhandigde samen met FNV Bondgenoten om 9.30 uur een brandbrief aan de Vion-directie in Eindhoven.

De Polen vragen volgens de vakbond aandacht voor hun positie en die van andere Oost-Europese uitzendkrachten werkzaam bij de verschillende Vion-vestigingen.

'We doen hetzelfde werk als onze Nederlandse collega's, maar worden niet hetzelfde beloond', staat in de brandbrief.

Uitzendbureau's

Vion maakt gebruik van meer dan dertien uitzendbureaus. Een deel daarvan houdt zich volgens FNV Bondgenoten niet aan de regels.

Werknemers zouden daardoor niet het loon en de toeslagen krijgen waarop ze wettelijk recht hebben. Dat gebeurt niet enkel bij Vion, maar komt in de hele vleesindustrie voor, geeft de vakbond aan.

Inlenend bedrijf

'Vion is hiervoor niet verantwoordelijk, maar is als inlenend bedrijf wel bij machte om hier een einde aan te maken', geeft vakbondsbestuurder John Klijn van FNV Bondgenoten aan.

'We gaan ervan uit dat Vion goed werkgeverschap belangrijk vindt. Daar horen goede arbeidsvoorwaarden bij.'

Opbouwend

Vion-woordvoerder Marc van der Lee noemt het gesprek met FNV Bondgenoten opbouwend. 'Ze vroegen om medewerking. Die zullen we zeker leveren en wat met de informatie doen als ze een duidelijk geval aankaarten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer