Eyes on Animals boekt Turks succes

De Nederlandse dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals (EoA) heeft succes geboekt bij Turkse slachterijen.

Eyes+on+Animals+boekt+Turks+succes
© Eyes on animals

Dat meldt de organisatie in haar zogenoeme ‘Goed Nieuwsbrief’. EoA mocht tijdens een inspectie op veevervoer in drie slachterijen binnen kijken.

‘Bij een van de slachthuizen was de dierenarts bereid om direct een aantal verbeteringen door te voeren’, zegt Lesley Moffat van Eyes on Animals.

Goten

De verbeteringen betrof onder meer het dichten van de opening aan de zijkant van de schuin aflopende goot. ‘Hier worden de runderen het slachthuis ingeleid en nu kunnen zij er niet langer met hun poten in kunnen blijven haken en uitglijden’, aldus Moffat.

Ook werd het contrast tussen het heldere licht buiten de goot en het donkere licht binnen verkleind. Door het contrast raken de runderen vaak in paniek en weigeren dan om verder te lopen. Dit leidt er volgens Moffat toe dat medewerkers de dieren slaan.

Zeer ernstig

Eyes on Animals is verheugd, maar noemt de verbeteringen een kleine stap voorwaarts. ‘De omstandigheden binnen de slachthuizen die we bezochten waren zeer ernstig. Er is in Turkije nog veel werk te verrichten.’

De organisatie zegt te gaan samenwerken met de Turkse Partij voor de Dieren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer