Uienprijs lijkt over hoogtepunt heen

Op een stabiele uienmarkt komt meer aanbod los bij telers. Volgens insiders ligt een opleving van de uienprijs niet meer voor de hand.

Uienprijs+lijkt+over+hoogtepunt+heen
© Nieuwe Oogst

Uit de regionale uiennoteringen van afgelopen week blijkt volgens Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) dat de Nederlandse uienmarkt afkoelt. De handel werd de laatste weken vooral bepaald door de bovenkant van de markt en daardoor was er bij telers weinig bereidheid te verkopen.

De handel kwam in een spagaat door hogere telers- en baalprijzen die niet meestegen. Nu de handel stabiliseert, komt er meer aanbod vrij. Vooral bij bewaarders met luchtkoeling komt het besef dat levering niet al te lang meer kan duren.

Onderkant markt

Op dit moment worden meer zaken gedaan aan de onderkant van de markt. Daarom verwachten insiders dat de uienprijs over zijn hoogtepunt heen is.

De stand van de uiengewassen op het veld voor de komende oogst is sterk wisselend. Op sommige percelen valt de ontwikkeling tegen door een combinatie van te lage temperaturen en een gebrek aan water in de periode direct na opkomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer