'Areaal maïs daalt met zeker 8 procent'

Minder uitzaai van maïs in het noorden en westen en meer gras, granen en aardappelen hebben het landelijk maïsareaal naar verwachting met zeker 8 procent doen dalen. Dat zegt veehouderijmanager Jos Groot Koerkamp van zaaizaadbedrijf Limagrain.

%27Areaal+ma%C3%AFs+daalt+met+zeker+8+procent%27
© Nieuwe Oogst

In deze regio’s passen alleen zeer vroege tot vroege rassen, anders loop je onnodige oogstrisco’s, zoals nu twee jaar op rij gebleken is', verduidelijkt Groot Koerkamp.

Zaaizaadbedrijf Limagrain Nederland heeft ondanks de teruggang van het maïsareaal zijn marktaandeel ook in 2013 vast kunnen houden. Een derde van de landelijk beteelde oppervlakte maïs is in ons land ingezaaid met LG-rassen.

Voederwaarde

'De Nederlandse melkveehouder hecht in toenemende mate aan voederwaardekwaliteit en wil steeds meer van een hectare melken', zo verklaart Groot Koerkamp de populariteit van LG-genetica.

'Met onze Animal Nutrition-rassen LG 30.218, LG 30.211 en de nieuwe LG 30.224 zetten wij in op voerefficiënte maïs-variëteiten en de cijfers laten zien dat melkveehouders in de opmaat naar 2015 hiervoor gaan', zegt de veehouderijmanager van Limagrain.

Bijzonder jaar

Het huidige maïsseizoen is amper op dreef en ook nu kunnen we al spreken van een bijzonder jaar. Groot Koerkamp: 'Door de lage temperaturen na de inzaai heeft veel maïs enkele weken nagenoeg stilgestaan. We hebben te maken met een achterstand van twee tot drie weken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    13° / 8°
    70 %
  • Woensdag
    12° / 8°
    50 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    50 %
Meer weer