WNF publiceert lijst 'foute' soja-afnemers

Wereldwijd moeten soja-afnemers verantwoordelijkheid nemen en volledig overschakelen op verantwoorde soja. Die oproep doet het Wereld Natuur Fonds (WNF). Om dat kracht bij te zetten, volgt en publiceert WNF voortaan de prestaties van grote bedrijven.

Slechts een handvol grootverbruikers nam volgens WNF maatregelen om te zorgen dat hun soja op verantwoorde wijze is geproduceerd. Uitzondering vormen onder meer Nederlandse bedrijven die zijn georganiseerd in Stichting Ketentransitie Verantwoorde Soja.

Bij dit initiatief zijn bijvoorbeeld Ahold, FrieslandCampina, Nevedi, Vion, Gebr. Van Beek Group en 2Sisters Storteboom aangesloten.

KLM

Recent werd luchtvaartmaatschappij KLM lid van de Conferentie van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS). Het bedrijf serveert niet langer gevogelte dat met niet-verantwoorde soja is gevoed.

Volgens cijfers van voedsel- en landbouworganisatie FAO van de Verenigde Naties importeerde Nederland vorig jaar 8,3 miljoen ton soja.

Conferentie

De cijfers over de achterblijvende vraag naar verantwoorde soja zijn onderwerp van gesprek tijdens de achtste RTRS-conferentie. Die wordt vandaag en morgen gehouden in de Chinese hoofdstad Peking.

RTRS zet zich sinds 2010 in om de problemen, zoals ontbossing, gebruik van bestrijdingsmiddelen en verlies van werkgelegenheid, waarmee sojateelt gepaard gaat, tegen te gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer