Vier varianten ontsluiting Boskoop

Provincie Zuid-Holland heeft vier varianten opgesteld om de bereikbaarheid van Greenport Boskoop te verbeteren. Boomtelers gaan onderzoeken hoe ze hun transport slimmer kunnen organiseren.

De vier varianten zijn: het doortrekken van de Bentwoudlaan naar de Hoogeveenseweg, de passage Hazerswoude, de verbinding Roemer-N11 en een oostwestverbinding bij Boskoop.

Ergernis

Het verkeer in Greenport Boskoop staat geregeld vast tot ergernis van inwoners en boomkwekers. Veel transport moet dwars door het centrum en de dorpskernen rijden omdat goede alternatieven ontbreken.

De boomkwekers hebben niet zozeer een voorkeur, meldt voorzitter Peter Bontekoe van de LTO-vakgroep Bomen en Vaste Planten. ‘Belangrijk is dat er een betere ontsluiting van de greenport komt. We kijken nog welke variant het minst schade toebrengt aan de leefomgeving en welke het beste voldoet aan aan de greenport.’

Levensbelang

Een goede ontsluiting is voor honderden telers van levensbelang. Bontekoe: 'Het centrum zit dicht. Ik verwacht dat het verkeer nog verder toeneemt. Er worden hier op verschillende plekken nog woningen gebouwd.’

Provincie Zuid-Holland houdt op maandag 13 mei in het Plantarium in Hazerswoude een bijeenkomst over de vier varianten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer