Helpdesk ondersteunt kansen biodiversiteit

Het belang van sterke ecosystemen en biodiversiteit wordt door bedrijven meer en meer onderkend. Toch is de expertise op dit terrein nog niet groot. Helpdesk Bedrijfsleven & Biodiversiteit moet dat gat dichten.

De helpdesk is vandaag door staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) geopend. De experts geven er gratis advies aan bedrijven over hoe zij hun activiteiten kunnen verduurzamen en daardoor economische kansen kunnen benutten.

Het gaat om een initiatief van Platform Biodiversiteit, Ecosystemen & Economie (Platform BEE) van ondernemersorganisatie VNO-NCW en natuurorganisatie IUCN NL.

Vergroenen

De helpdesk is in het leven geroepen om bedrijven kansen te laten benutten door inzet op biodiversiteit. Om te vergroenen moeten bedrijven vernieuwen. Innovatie opent de deur naar verduurzaming en naar nieuwe marktkansen, geven de initiatiefnemers aan.

Koplopers behalen een competitief voordeel, bijvoorbeeld door lagere kosten en slimmere producten.

Praktische

De helpdesk biedt verder ondersteuning aan bedrijven die in de praktijk tegen vragen en praktische problemen aanlopen als zij met biodiversiteit aan de slag willen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer