NAJK: Gifklikker kans voor dialoog

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) ziet meldpunt Gifklikker als kans voor de dialoog tussen burgers en boeren. NAJK hoopt dat het meldpunt de dialoog tussen boer en burger zal voeden.

NAJK ziet de noodzaak om te investeren in een goed dialoog over gewasbescherming met de samenleving. En begrijpt dat burgers en omwonenden van agrarische bedrijven zich afvragen welke gewasbeschermingsmiddelen agrariërs gebruiken.

Niet voldoende

Het meldpunt Gifklikker is echter niet voldoende volgens NAJK dagelijks bestuurder Eric Pelleboer. 'Wanneer de agrarisch ondernemer en omwonenden/consumenten met elkaar in gesprek gaan, zou dat sneller voor duidelijkheid zorgen. Agrarische ondernemers verhelderen graag het 'waarom en hoeveel' van gewasbeschermingsmiddelen.'

Middelengebruik

Het gewasbeschermingsmiddelenpakket is in de laatste jaren steeds meer toegespitst op effectiviteit en milieuvriendelijkheid.
De jonge agrariërs van NAJK zijn geïnteresseerd in methoden waardoor het middelengebruik verder kan worden teruggedrongen. Ze staan open voor een dialoog hierover met de samenleving.

Het meldpunt Gifklikker is vandaag door Partij voor de Dieren en stichting Bollenboos gelanceerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer