Kliksite voor inzet gewasbescherming

De Partij voor de Dieren (PvdD) en Stichting Bollenboos lanceren aanstaande vrijdag meldpunt Gifklikker, een kliksite over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Kliksite+voor+inzet+gewasbescherming
© Nieuwe Oogst

Via een speciale website kunnen omwonenden van landbouwpercelen hun zorgen en vragen melden over de effecten van gewasbeschermingsmiddelen op hun gezondheid.

PvdD en Stichting Bollenboos willen met het meldpunt de problemen in kaart brengen die mensen ervaren met gewasbeschermingsmiddelen. De betrokken stichting bestaat uit een groep verontruste burgers in de Drentse gemeente Westerveld.

Meldingen bundelen

De meldingen op de kliksite worden op termijn gebundeld en aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma van EZ en minister Edith Schippers van VWS en aan de landbouwwoordvoerders van de politieke partijen.

Het document moet dienen als informatiebron voor verdere discussie over de gezondheidsrisico's van gewasbeschermingsmiddelen.

Reactie LTO

In een reactie op het meldpunt zegt Jaap van Wenum namens LTO Nederland dat hij geen voorstander is van kliklijnen. 'Het is altijd beter dat boeren en tuinders gewoon in gesprek blijven met hun buren, als er vragen of onduidelijkheden zijn.'

Van Wenum adviseert landbouwers om in geval van huurpercelen voorafgaand aan het teeltseizoen contact te zoeken met omwonenden. 'Houd verder altijd rekening met elkaar bij het plannen van bespuitingen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer