Nettowinst+The+Greenery+%E2%82%AC+1%2C4+miljoen
© The Greenery

Nettowinst The Greenery € 1,4 miljoen

The Greenery behaalde in 2012 een nettowinst van 1,4 miljoen euro. De omzet bedroeg 1,4 miljard euro tegen 1,6 miljard euro in 2011, blijkt uit de vanmorgen gepresenteerde jaarcijfers over 2012.

De zwarte cijfers zijn voor een groot deel te danken aan de goede resultaten van de dochterondernemingen en de deelnemingen van de afzetorganisaties. Het resultaat uit de verkoop van producten van Coforta-leden was negatief.

De directie spreekt van een tegenvallend resultaat en schrijft dat toe aan ongunstige weersomstandigheden, de extra kosten voor de implementatie van het nieuwe automatiseringssysteem en de overstap van een aantal leden in 2011 naar concurrent Fresq.

Positief

The Greenery wist ook een aantal positieve ontwikkelingen te melden. Zo is het areaal dat de telers van Greenery-ledenorgansatie Coforta beheren, toegenomen. Per saldo is schaalvergroting en de afname van het aantal bedrijven ook bij The Greenery merkbaar.

Coforta telt zo'n 700 leden. Ook stelt het bedrijf dat de kostenbesparende maatregelen die in 2011 zijn genomen, vorig jaar hun vruchten hebben afgeworpen. De kosten daalden van 203 naar 199 miljoen euro.

Groei

The Greenery investeerde verder in verbetering van haar positie door verwerving van t tomatenproductiebedrijf North Bank Growers (NBG), voorheen Baarda Ltd, en van het mangoproductiebedrijf PTLA.

Begin 2012 zijn de aandelen gekocht van Goeie Peer B.V. Hiermee zijn onder andere de rechten van de fruitrassen Sweet Sensation en Dazzling Gold aangekocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer