Florimex in zwaar weer

Sierteelthandelsonderneming Florimex verkeert in zwaar weer. Het bedrijf en haar dochterondernemingen heeft surseance van betaling aangevraagd. ABN AMRO staat niet langer garant voor betalingen van de im- en exporteur.

Florimex is een handelsorganisatie die actief is in het retailsegement. Onder de Florimex holding vallen: Florimex bv, Disva, Starkenburg, Baardse en Sierafor.

Voor de telers zal de impact van een eventueel faillissement van Florimex per bedrijf verschillend zijn. Het betekent in ieder geval dat termijncontracten niet doorgaan.

FloraHolland

FloraHolland heeft haar aanvoerders gisteren laten weten de volmacht van Florimex per direct in te trekken. Vanaf dit moment kunnen aanvoerbrieven voor deze koper niet meer worden afgerekend.

De telers die hebben geleverd aan Florimex en op tijd een aanvoerbrief hebben ingeleverd bij de veiling, zijn zeker van hun geld. Dat is de betalingsgarantie die FloraHolland biedt. Alle betrokken leden, aanvoerders en medewerkers zijn hierover geïnformeerd.

Krediet

FloraHolland heeft geld uitstaan bij Florimex. Tegenover het veertiendaagse krediet van 1,5 miljoen euro staan zekerheden gesteld. Het risico voor FloraHolland is daarmee beperkt, meldt de veiling.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer