Rijnland: generaal pardon bebouwing kering

Hoogheemraadschap van Rijnland heeft een generaal pardon afgekondigd voor alle gebouwen op regionale keringen. Het pardon geldt alleen voor de gebouwen die er voor 1 juni 2007 staan.

Dat betekent dat voor al deze bouwwerken geen vergunning meer nodig is en het waterschap de kosten voor eventuele veiligheidsmaatregelen draagt. Het generaal pardon geldt voor aard- en nagelvaste gebouwen, dus woonhuizen, grote schuren en loodsen.

Kleinere, verwijderbare (ongefundeerde) bouwwerken vallen niet onder het pardon. De gebouwen die na 1 juni 2007 zijn gebouwd, blijven onder de vergunningplicht van de Keur van Rijnland vallen.

Bouwregels

Rijnland heeft strenger op de bouwregels voor gebouwen in keringen gelet. Met luchtfoto’s uit het voorjaar van 2007 heeft het hoogheemraadschap een instrument om de aanwezigheid van bebouwing te controleren.

Het hoogheemraadschap versterkt in vijf jaar 135 kilometer aan regionale keringen. Die versterkingstrajecten worden bemoeilijkt door de op de keringen aanwezige objecten. Een aanzienlijk deel van onze regionale keringen wordt immers ‘medegebruikt’.

Werkzaamheden

Er staan bijvoorbeeld huizen, schuren, en bomen. Veelal onvergund en soms, afhankelijk van het type object, in strijd met het beleid.

Vooruitlopend op de werkzaamheden is Rijnland nu ook in gesprek met alle bewoners over het verwijderen van objecten op de kades.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer