Horti Fair gaat dit jaar niet door

De tuinbouwbeurs Horti Fair gaat dit jaar niet door. Dat heeft directeur Willem Luuk Nijdam van de organisatie bevestigd.

Horti Fair meldde vorige week dat de beurs - ondanks eerder berichten - niet zou verhuizen naar FloraHolland in Aalsmeer. Nijdam geeft nu aan dat hij geen kans ziet om elders voor november een beurs op poten te zetten.

Het schrappen van de beurs voor dit jaar betekent baanverlies voor de vier vaste medewerkers van de organisatie. Het ontslag is onvermijdelijk, meent Nijdam. 'In 2013 is er geen beurs, dus geen inkomsten.'

Vervolg

Volgens Nijdam betekent afblazen van de beurs niet dat het doek voor Horti Fair definitief is gevallen. 'Daarop gaan we ons na Pasen beraden. We gaan in gesprek met vertegenwoordigers uit de sector. Eind april weten we meer.'

Horti Fair - jaarlijks gehouden in november in de RAI - kampte al jaren met tegenvallende bezoekersaantallen en een dalend aantal standhouders. Volgens Nijdam maakte de organisatie al drie jaar verlies. In 2012 bedroeg dat 368.000 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer