Interventie suikermarkt niet nodig

Ondanks de aanzienlijke beschikbaarheid van suiker op de suikermarkt, is er geen reden om in te grijpen. Dat zei staatssecretaris Henk Bleker van EL&I vandaag in de Tweede Kamer.

Interventie+suikermarkt+niet+nodig
© Nieuwe Oogst

De komende weken bestudeert het ministerie van EL&I de bewegingen op de suikermarkt. 'We bekijken in december de bevindingen van het beheerscomité van de Europese Commissie', zei Bleker in reactie op PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers.

Aan de hand daarvan wil de bewindsman bekijken of er reden is om interventie op de suikermarkt op de agenda van de raad van Europese landbouwministers te zetten.

Prijzen

Door de krapte op de suikermarkt op te lossen, besloot de Europese Commissie eerder maatregelen te nemen. Onder andere door de mogelijkheid van invoer van suiker tegen verlaagd invoerrecht en de omzetting van buiten quotum suiker naar quotum suiker.

'Nu de onderhandelingen over de suikercontracten voor het volgend seizoen weer beginnen, komt de prijs van suiker ook wat onder druk te staan', zegt Fred Klein van Productschap Akkerbouw. 'Zeker nu er meer suiker op de markt is gekomen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer