CU: belangrijk besluit landbouw Groningen

Provinciale Staten in Groningen hebben vanmiddag een belangrijk besluit genomen voor de landbouw in Groningen. Dat vindt ChristenUnie-Statenlid Stieneke van der Graaf.

'Er is gekozen voor een kwaliteitssprong voor de landbouw in de provincie. Die bereiken we niet door alles toe te staan en ook niet door alle uitbreiding op slot te zetten', vindt Van der Graaf.

'Juist door boeren de ruimte te bieden voor ontwikkeling kunnen we samen werken aan een innovatieve en duurzame landbouw. Ik ben blij dat we de partijen bij elkaar hebben kunnen brengen.'

Toenadering

ChristenUnie heeft het CDA en de coalitiepartijen na de Statenvergadering die in februari werd gestaakt, gevraagd te zoeken naar toenadering en een gezamenlijke oplossing.

Van der Graaf: 'Dankzij dit initiatief hebben PvdA, VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besloten tot een uitbreidingsmogelijkheid tot maximaal 4 hectare en het ontwikkelen van een landbouwconvenant'.

Convenant

'Dit convenant wordt gesloten met boeren en natuur- en milieuorganisaties om te werken aan een kwaliteitssprong in duurzame ontwikkelingen volgens het principe van 'voor wat, hoort wat'', verzekert het Statenlid.

'In ruil voor investeringen in innovatie, kwaliteit en duurzaamheid wordt ontwikkelingsruimte geboden aan bedrijven, onder de voorwaarde dat het landschappelijk goed kan worden ingepast.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer