Einde dalende trend aardappelmarkt

De dalende trend in de aardappelmarkt lijkt tot staan te zijn gebracht. Afgelopen week sloot de termijnmarkt voor fritesaardappelen op levering april op 22 euro per 100 kilo.

In de voorgaande weken daalde de notering op de termijnmarkt al enkele keren beneden 20 euro. Vanaf week 11 is er volgens Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) echter sprake van een prijshoudende stemming op de aardappelmarkt.

De actuele marktprijzen voor fritesgeschikte aardappelen variëren afhankelijk van het ras tussen 20 en 23 euro per 100 kilo. Het lijkt erop dat het iets latere voorjaar voor meer spanning zorgt op de markt.

Afwachtende houding

Overigens heerst overwegend nog een afwachtende houding op de aardappelmarkt. Telers bieden weinig aan en de verwerkers zijn vooralsnog niet kooplustig. De laatste week zijn relatief weinig transacties aangemeld op Agriprins.

Voor de export geldt dat de afzet naar Afrika volledig stil ligt. De vraag uit Engeland houdt aan en ook vanuit Oost- en Zuid-Europa is er iets meer koopbelangstelling voor Nederlandse aardappelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer