Betere stemming op aardappelmarkt

Door het late voorjaar verandert de stemming op de aardappelmarkt van flauw naar meer prijshoudend.

Het koude weer voor de tijd van het jaar kan volgens Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) zeker gezien de beperkte aardappelvoorraden voor extra spanning en dus een betere stemming zorgen op de aardappelmarkt.

Aan de actuele prijs van fritesgeschikte aardappelen verandert niet veel ondanks de wat positiever aanvoelende markt. Afhankelijk van het ras ligt de actuele dagprijs rond 21 euro per 100 kilo af teler.

Rustige houding

De rustige houding van telers met het gevoel dat de gemiddelde prijs op een acceptabel niveau blijft, vindt BAI tekenend voor de situatie in de markt. Bovendien zijn de aardappelen bij de huidige weersomstandigheden heel goed langer te bewaren.

De vraag uit Engeland neemt weer toe en dat vertaalt zich in betere exportprijzen voor topkwaliteit. Opvallend is verder de toenemende vraag vanuit Zuid-Europa. Door het koude en natte weer is ook de oogst van de eerste aardappelen in Spanje vertraagd.

Mondjesmaat

De export richting Oost-Europa verloopt nog steeds mondjesmaat, meldt BAI. De afzet van consumptieaardappelen naar Afrika lijkt stil te vallen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer