Regels buitendijkse veiligheid in Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland heeft een beleidskader 'Buitendijkse waterveiligheid' ontwikkeld. Dat instrument is in het leven geroepen om risico's van buitendijkse woningen en bedrijfsgebouwen in beeld te brengen, omdat wettelijke veiligheidsnormen ontbreken.

De provincie stelt hiervoor de RisicoApplicatie Buitendijks (RAB) beschikbaar. Deze helpt gemeenten om de risico's inzichtelijk te maken. Het provinciaal beleidskader en de RAB zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met belanghebbende partners.

Dat zijn onder meer gemeente Rotterdam, gemeente Dordrecht, Havenbedrijf Rotterdam, Stadsregio Rotterdam, Waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap Delfland.

Klimaat

Reden voor dit instrument is de klimaatverandering die kan leiden tot hogere waterstanden. Bij buitendijks bouwen moet daarom rekening worden gehouden met waterveiligheidsrisico's.

Het beleidskader verplicht gemeenten om bij buitendijkse ontwikkelingen de slachtofferrisico’s in beeld te brengen. Gemeenten moeten motiveren hoe zij daarmee omgaan in het bestemmingsplan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer