Nieuw stroomtracé door boerenland

Netbeheerder Stedin start met de aanleg van een nieuwe elektriciteitsleiding van Geervliet op Voorne-Putten onder het Haringvliet door naar Middelharnis. De verbinding wordt 18 kilometer lang.

De verbinding gaat dwars door het boerenland van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Veel boeren en LTO Noord hebben daarover vragen gesteld.

'Het definitieve tracé is nog niet bekend. Ook zijn veel boeren niet bekend met de schadevergoeding, ze weten niet hoe het zit met het zakelijk recht. Ook is er overlast door de graafwerkzaamheden', stelt bestuurder Nico Rodenburg van LTO Noord Voorne-Putten.

Informatiebijeenkomst

LTO Noord en Stedin houden daarom op 19 maart een informatiebijeenkomst over het project voor boeren en andere grondbezitters in het gebied. Geschat wordt dat de elektriciteitsleiding door het land van ongeveer 14 boeren gaat.

Stedin, dochter van Tennet, investeert bijna 45 miljoen euro in het project. De nieuwe verbinding moet in 2015 klaar zijn. Naast de huidige stroomaanvoer vanuit de Hoeksche Waard, heeft Flakkee daarmee een tweede elektriciteitsverbinding.

Stroomstoringen

Het gebied moet daarmee minder kwetsbaar worden voor stroomstoringen. De nieuwe verbinding wordt ook gebruikt voor het transporteren van stroom naar de rest van Nederland.

Op Goerree-Overflakkee wordt meer energie opgewekt dan verbruikt. Dat komt door het gebruik van zonne- en windenergie en door het benutten van de getijden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer