LTO Flevoland: excuses Tennet onvoldoende

LTO Noord Flevoland vindt de excuses van Tennet over de vertraging van de werkzaamheden op het tracé Westermeerdijk-Emmeloord onvoldoende. Zij verzoekt het bedrijf nogmaals een redelijke vergoeding voor het tweede seizoen uit te keren.

Volgens LTO Noord Flevoland was de vertraging niet nodig geweest, schrijft Ton Leijten, namens het collectief van grondeigenaren en gebruikers, in een brief aan Tennet.

'De ontoereikende voorbereiding van de bemaling is de grootste oorzaak van de vertraging. Als Tennet vooraf meer onderzoek naar de effecten van de bemaling had gedaan, had de vertraging voorkomen kunnen worden.'

Akkoord LTO

Leijten verbaast zich verder over de stellige afwijzing van het verzoek van de boeren om een werkstrookvergoeding en een afsluitvergoeding over 2013. Hij verwijst naar het landelijk akkoord dat tussen Tennet en LTO gesloten is over vergoedingen en voorwaarden.

De basis van het akkoord zijn de Gasunie vergoedingen en voorwaarden.

Tweede jaar

'Gasunie stelt dat voor een volgend groeiseizoen een werkstrookvergoeding van 50 procent van de vergoeding in het eerste jaar geldt. De gedachte is hierbij dat in het tweede jaar de aanleg niet het hele groeiseizoen nog duurt, een overwinterd tracé waarbij alleen de afwerking nog plaats moet vinden.'

Het werk ligt sinds begin november stil. Tennet verwacht in april of mei de werkzaamheden te hervatten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer