Xeos+TF+zaaicombinatie+met+fronttank
© Ber

Xeos TF zaaicombinatie met fronttank

Sulky introduceert tijdens de Sima landbouwbeurs in Parijs met de Xeos TF een nieuwe zaaicombinatie. Het gaat om een combinatie van een fronttank met een verdeelunit en kouterbalk.

De kouterbalk, zowel vast als opklapbaar, is leverbaar in versies van 3 tot 6 meter werkbreedte. De kouterbalk is uit te voeren met drie rijen schaarkouters of twee rijen Unidisc schijfkouters met of zonder aandrukwielen.

De 3, 3,5 en 4 meter versies zijn beschikbaar met de Cutidisc zaaiunit waarmee tot 80 kilo druk per zaai-element is te geven. De Cultidisc is geschikt voor zaaien zonder kerende grondbewerking en voor het zaaien onder zeer zware bodemomstandigheden.

Doseersysteem

De fronttank, met een inhoud van 1.000 of 1.800 liter, verzekerd een goede gewichtsverdeling tijdens het zaaien en transport over de weg. De machine is uitgevoerd met eenvoudige gewichten of met een bandenpakker met 11.5/80-15 banden.

Het doseersysteem van de zaaimachine is het Sulky’s eigen pneumatische centrale ADS-systeem. Dit systeem is standaard inclusief een proportionele hoeveelheidsregeling afhankelijk van de rijsnelheid (DPAe).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  7° / 4°
  30 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer