Nieuwe info-site voor bodemprofessionals

Overheden en adviesbureaus die informatie zoeken over duurzaam bodemgebruik kunnen vanaf nu terecht op de website BodemVizier.

Deze zoekmachine biedt een overzicht van relevante instrumenten en documenten over ondergronds gebruik en bodembeheer, zoals rapporten, handreikingen, praktijkvoorbeelden en kaarten.

De vraag naar deze informatie neemt snel toe, geeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan, want het wordt steeds drukker in de Nederlandse bodem.

Waterberging

Er is hierdoor niet overal genoeg plaats voor kabels, leidingen, voorzieningen voor waterberging, beschermde archeologische vindplaatsen en andere vormen van ondergronds gebruik.

Gemeenten en provincies bepalen hoe de ondergrond wordt ingericht. De informatie op www.bodemvizier.nl zorgt dat zij hierbij niet ieder voor zich het wiel hoeven uitvinden.

BodemVizier

BodemVizier is ontwikkeld in samenwerking met Rijkswaterstaat Leefomgeving/Bodem+. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu evalueert na een jaar hoe BodemVizier wordt gebruikt en of de toegevoegde waarde van de zoekmachine wordt benut.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer