Uitleg 'EHEC-verwerker' Zweedse klanten

Directeur Joost Beimer van vleesverwerkingsbedrijf Beimer Meat in Enschede reist volgende week naar Zweden. Daar geeft hij klanten tekst en uitleg over de aanwezigheid van de EHEC-bacterie in vlees uit zijn fabriek, meldt RTV Oost.

Volgens Beimer is er onder zijn klanten onrust ontstaan over de besmetting. Het bedrijf deed aanpassingen in het vleesverwerkende proces in zijn fabriek.

De directeur bestrijdt dat er eerder misstanden in zijn bedrijf zouden zijn geconstateerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

EHEC

In Zweden werden onlangs twee kinderen ziek na het eten van een met EHEC besmette hamburger. Vermoedelijk is het vlees tijdens de slacht besmet geraakt. Het is nog onduidelijk uit welk land het vlees afkomstig is.

Onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat het vlees in Zweden op een onjuiste manier zou zijn verhit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer